MORA, CASA NOASTRA

Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

Ati muncit din greu toata saptamana si ati vrea sa va relaxati in mijlocul naturii, departe de tumultul orasului, dar avand confortul de acasa...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Aveti de sarbatorit un eveniment in familie, v-ati adunat un grup de prieteni si vreti sa petreceti intr-un cadru intim...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Ati plecat din tara si va este dor de mancarea traditionala romaneasca, de traditii, de obiceiurile noastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Sunteti strain si vreti sa cunoasteti meleaguri, traditii si obiceiuri diferite de ale voastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

joi, 8 noiembrie 2012

MENIU REVELION 2013




Astăzi, pe 8 noiembrie, crestin ortodocșii sărbătoresc ziua Arhanghelilor Mihail și Gavril, căpeteniile îngerilor.
În viziunea populara, Arhanghelii sunt patronii casei, ard păcatele omenesti și purifică, prin post și rugăciune, conștiințele. Se crede, de asemenea, că aceștia îi însoțesc pe oameni pe tot parcursul vieții, de la naștere și până la moarte, rugându-se neîncetat lui Dumnezeu pentru sănătatea lor.
8 noiembrie este considerată zi de hotar între toamnă și iarnă. Acum, iarna este slobozită puțin câte puțin și nu dintr-o dată. Tradiția populară spune că între sărbătoarea Arhanghelilor și Craciun trebuie să existe trei, patru zile calde, senine, luminoase, numite "vara iernii".
Și dacă tot a venit vorba de iarnă și Crăciun ne amintim că îndată sosește și Revelionul, sărbătoarea dintre ani.
Dacă din punct de vedere culinar, Crăciunul este sărbătorit cu tradiționalele bucate dincarne de porc: sarmale, cârnați, șunci, caltaboși, chișcă, tobă  și alte ”porcării”, Revelionul lasă loc unui meniu mai diversificat, mai ușor și de ce nu, mai spectaculos.
Cum timpul zboară, iată la ce meniu ne-am gândit pentru Revelionul 2013:
APERITIVE:
-Trufe din ficat de pui

-Salată Olivier

-Tapenade

-Tartine cu icre negre și roșii

-Terina de pui

-Mozaic cu varza chinezeasca Beijing

-Ciupercuțe umplute cu ouă de prepeliță

-Platou cu produse tradiționale

-Chec aperitiv cu legume și surimi

-Scrumbie de Volga în șubă de sfeclă roșie

La miezul nopții, tradiția cere PEȘTE:
-Crap umplut, la cuptor

Apoi
-Sărmăluțe de mistreț

FRIPTURA:

-Pulpă de porc în crustă de piper, boia și ierburi aromate

DULCIURI
-diverse prăjituri

TORT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu