MORA, CASA NOASTRA

Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

Ati muncit din greu toata saptamana si ati vrea sa va relaxati in mijlocul naturii, departe de tumultul orasului, dar avand confortul de acasa...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Aveti de sarbatorit un eveniment in familie, v-ati adunat un grup de prieteni si vreti sa petreceti intr-un cadru intim...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Ati plecat din tara si va este dor de mancarea traditionala romaneasca, de traditii, de obiceiurile noastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Sunteti strain si vreti sa cunoasteti meleaguri, traditii si obiceiuri diferite de ale voastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

luni, 3 octombrie 2011

CĂMARA NOASTRĂ - partea I - AFINELE

         



Pentru că tot a venit toamna, cel puţin în calendar, fiindcă afară este încă frumos, o să vă arăt câte ceva din ceea ce am pregătit din darurile naturii şi în special ale pădurii.


O să încep cu afinele, cele mai cunoscute dintre fructele de pădure.
Afinul sub formă de tufă cu flori şi fructe în diverse stadii de coacere
Aceste fructe, care se pare că au fost folosite în hrana omului chiar cu 3.000 de ani înaintea erei noastre, au o mulţime de beneficii pentru corpul uman, în aproape orice formă s-ar consuma.
Vă invit la un mic dejun cu afine
Afinele sunt folosite de secole pentru efectele lor terapeutice şi aduc beneficii în foarte multe domenii ale sănătaţii.
O delicioasă dulceaţă
Afinele nu sunt doar delicioase, ci sunt şi foarte bogate în fibre şi nutrienţi. 



S-a dovedit că scad presiunea sanguină, că apără împotriva procesului de oxidare celulară şi studii recente au demonstrat faptul că afinele te ajută să scapi de grăsimea din zona abdominală.

Afinele sporesc vederea, mai ales pe timp de noapte.


Astfel, se spune că în timpul celui de-al doilea război mondial, membrii corpului francez de luptă care plecau noaptea în misiuni de comando mâncau o mare cantitate de afine inaintea misiunii, pentru că le sporea acuitatea vizuală.



Tot referitor la ochi, afinele, conţinând nivele ridicate de vitamina A si C, pot chiar preveni sau ajuta la tratarea anumitor boli de ochi, cum ar fi retinita pigmentoasa, glaucomul sau miopia.

De asemenea, consumul de afine scade nivelul zahărului din sânge, ele fiind astfel indicate pacienţilor ce suferă de diabet, putand chiar reduce dependenţa de insulină.


         Datorită efectelor antioxidante ale vitaminelor şi celorlalţi compuşi nutritivi din aceste fructe, afinele protejează împotriva oxidării celulelor, reducând astfel riscul pierderilor de memorie ce apar odată cu înaintarea în vârstă, şi chiar maladiei Alzheimer.


 Mai mult, substanţele din afine luptă şi împotriva infecţiilor tractului urinar (cum ar fi cistita), iar consumul regulat de suc de afine (un pahar pe zi) elimină riscul infecţiilor urinare.


Ceaiurile de afine ajută la calmarea problemelor tractului digestiv, vindecarea mai rapidă a leziunilor sau reducerea inflamatiilor laringelui în cazul gripei, răcelii sau unor alergii.



Şi, nu în ultimul rând, afinele stimulează apetitul şi se indică folosirea lor în cazul copiilor mici, mofturoşi şi a persoanelor de vârsta a treia.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu