MORA, CASA NOASTRA

Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

Ati muncit din greu toata saptamana si ati vrea sa va relaxati in mijlocul naturii, departe de tumultul orasului, dar avand confortul de acasa...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Aveti de sarbatorit un eveniment in familie, v-ati adunat un grup de prieteni si vreti sa petreceti intr-un cadru intim...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Ati plecat din tara si va este dor de mancarea traditionala romaneasca, de traditii, de obiceiurile noastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Sunteti strain si vreti sa cunoasteti meleaguri, traditii si obiceiuri diferite de ale voastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

luni, 4 octombrie 2010

Prin Sucevita V - PalmaAşezată într-o zonă mirifică, la confluenţa Obcinei Mari cu Depresiunea Rădăuţilor, Suceviţa se întinde pe ambele părţi ale şoselei DN 17 A Rădăuţi-Câmpulung Moldovenesc, între kilometrii 15 si 21, în prelungire până la creasta Obcinei Mari, la locul numit „Palma” sau pasul Ciumârna, la altitudinea de 1100 m, sosea care, peste pasul Ciumârna şi Trei Movile, face legătura cu Transilvania prin Pasul Tihuţa.
Partea cea mai vestica a comunei Sucevita este locul numit „Palma” din  pasul Ciumârna,
unde în anul 1969, la terminarea drumului Sadova-Radauti, constructie care a inceput din anul 1949, constructorii acestei şosele au inaltat  Monumentul Drumarilor,


 înalt de aproape 7 metri, monument ce reprezintă o mână - simbol al muncii, dar și al forței - îndreptată spre înălțimile văzduhului. În jurul mâinii șerpuiește, figurat un drum, având la capăt un pod. Originalul monument este împodobit cu basoreliefuri sugestive, care cuprind vechea stemă a Moldovei (cu capul de bour) și scene din lucrările rutiere specifice - montarea grinzilor la poduri, trasarea elementelor geometrice pe teren, lucrări de terasamente executate mecanizat.


În mijlocul mâinii este amplasată o placă de marmură cu următoarea inscripție gravată: “Construcția Drumului Național Sadova - Rădăuți s-a terminat în anul 1968 de către Șantierul de Drumuri Suceava din Întreprinderea Construcții-Transporturi Iași. Beneficiar Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași”.

În anul 2006, din proprie inițiativă, S.C.C.F. Iași - Grup COLAS S.A. (noua denumire a ICT Iași) a realizat lucrările de reabilitare a Monumentului Drumarilor de pe Obcina Mare. Cu acest prilej, monumentul a fost vopsit, arătând astăzi ca un amalgam de culori.


Pesajele pana la Palma sunt minunate in orice anotimp, dar iarna sunt cu totul deosebite.
3 comentarii:

 1. I love your blog lots of useful information. I've added it to my favorite bookmarks and subscribed in a reader.

  All these issues are important, and that's why I just started blogging a while ago and it feels great.

  Kind Regards
  Evelina


  stop smoking
  quit smoking
  get my ex back

  RăspundețiȘtergere
 2. cred ca iarna arata cel mai fain, nu-i asa?

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu, in orice anotimp este la fel de frumos!
  Te invit sa vii sa vezi!

  RăspundețiȘtergere