MORA, CASA NOASTRA

Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

Ati muncit din greu toata saptamana si ati vrea sa va relaxati in mijlocul naturii, departe de tumultul orasului, dar avand confortul de acasa...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Aveti de sarbatorit un eveniment in familie, v-ati adunat un grup de prieteni si vreti sa petreceti intr-un cadru intim...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Ati plecat din tara si va este dor de mancarea traditionala romaneasca, de traditii, de obiceiurile noastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Sunteti strain si vreti sa cunoasteti meleaguri, traditii si obiceiuri diferite de ale voastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

vineri, 6 aprilie 2012

ZECE MODURI DE A VOPSI NATURAL OUALE DE PASTE

Studii recente au relevat o legatura intre vopselele artificiale si hiperaciditatea in cazul copiilor. Astfel, tot mai multi parinti cauta alternative naturale pentru vopsitul oualor de Paste. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt o solutie. 
Vopselele naturale sunt, potrivit The Huntsville Times, un trend pentru ouale de Paste de anul acesta. Cu toate ca a da culoare in mod natural oualor necesita uneori o munca laborioasa, iar ingredientele sunt destul de scumpe daca e sa le cumperi de la supermarket sau din piata, daca ai timp si rabdare, poate fi o activitate amuzanta si creativa in acelasi timp. Florile presate sau frunzele pot folosi la decorarea oualor.
Cum sa vopsim ouale natural? Iata cateva sugestii, cu mentiunea ca nu toate metodele naturale de vopsire sunt la fel de eficiente:

Afinele - mov

Este cea mai simpla metoda de vopsire, pentru obtinerea unor oua de un mov intens. Prin zdrobirea afinelor de coaja oului se vor obtine mai multe pete de culoare.
Ingrediente: o jumatate de punga de afine congelate, 4 cani de apa; se fierb 30 de minute.

Varza rosie – albastru

Varza rosie va colora ouale in albastru, desi culoarea vopselei in sine este purpurie. Aceasta vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului. Pentru un albastru inchis, ouale trebuie lasate in vopsea peste noapte.
Ingrediente: o jumatate de varza rosie; 4 cani de apa; se fierbe 30 de minute.

Coaja de ceapa galbena – portocaliu deschis

Cojile de ceapa galbena, pe cat sunt de fragile, pe atat sunt de eficiente in obtinerea oualor de un portocaliu deschis. Ouale se pot fierbe impreuna cu vopseaua, dar acest lucru nu e neaparat necesar.
Ingrediente: Cojile de la 6-8 cepe galbene cu 4 cani de apa, fierte timp de 30 de minute. 
Sofranul de India – galben

Acest condiment da o culoare galbena, dar necesita mai mult timp pentru ca vopseaua sa prinda.
Ingredinte: Cateva varfuri de cutit de sofran puse intr-un borcan cu apa de la robinet.

Sucul de grapefruit rosu – lavanda

O alta vopsea naturala perfecta pentru ouale de Paste este sucul de grapefruit rosu. Ouale se fierb in suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a capata o culoare lavanda pastel. Adaugarea otetului va accelera vopsirea si culoarea se va pastra mai bine.

Sucul de sfecla – roz deschis

In loc sa fierbeti ouale in sucul de sfecla, le puteti lasa peste noapte. Atentie, insa! Fierbeti bine oaule inainte de a le scufunda in sucul de sfecla, pentru ca penetreaza coaja si va puteti trezi cu oul colorat si pe interior.

Cafeaua sau ceaiul – maro

Cu cat cafeaua sau ceaiul sunt mai puternice, cu atat culoarea va fi mai intensa. Lasati pur si simplu ouale in cafea sau ceai peste noapte, pentru a obtine o culoare maro deschis. Atentie! Ceaiurile cu diverse arome pot da culori diferite.

Paprika – rosu caramiziu

Cu trei linguri de paprika sau mai mult, fierte timp de 30 de minute, se pot obtine oua de un frumos rosu-caramiziu.

Spanacul sau iarba – verde

Nu este foarte eficient, mai ales daca este folosit proaspat. Culoarea obtinuta poate fi un gri spalacit, in locul verdelui asteptat. Cu putin noroc, insa, zeama de spanac fiert sau de iarba fiarta poate colora ouale in verde.

Vinul rosu – violet inchis

Diluat sau folosit ca atare, vinul rosu poate fi extrem de eficient in obtinerea unor oua de culoare violet-inchis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu