MORA, CASA NOASTRA

Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

Ati muncit din greu toata saptamana si ati vrea sa va relaxati in mijlocul naturii, departe de tumultul orasului, dar avand confortul de acasa...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Aveti de sarbatorit un eveniment in familie, v-ati adunat un grup de prieteni si vreti sa petreceti intr-un cadru intim...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Ati plecat din tara si va este dor de mancarea traditionala romaneasca, de traditii, de obiceiurile noastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Sunteti strain si vreti sa cunoasteti meleaguri, traditii si obiceiuri diferite de ale voastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

MENIURI



MENIU DE REVELION 2012




Anul acesta am avut 19 invitaţi, dintre care 5 copii.

Meniul a fost  compus din:




Aperitive:

-Aricişi broască ţestoasă din pateu de ficat, 
Broască ţestoasă din pateu de ficat, Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii
-Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii

-Lollipop de pui, 
Lollipop de pui, Pasteta din carne de pui, chec aperitiv, Budinca de ciuperci

-Salata de legume cu surimi, 

-Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, 
Salata de legume cu surimi

-Pasteta din carne de pui, 

-Budinca de ciuperci, 
Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii
-Salata flori de liliac, 

-Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră
Salata flori de liliac

-Chec aperitiv, 

Vedere de ansamblu

-Platou cu preparate de casă, afumate, din porc şi vânat: tobă, cârnaţi de porc şi de mistreţ, şuncă, muşchiuleţ, chişcă şi caltaboşi 
Arici din pateu de ficat


Cum spune tradiţia bucovineană, la ora 12 s-a servit peşte ( somn umplut cu nuci şi stafide, pe pat de legume) să trecem uşor de noul an, exact ca peştele prin apă


Au urmat sărmăluţele cu smântână şi mămăligă

Pulpă de porc împănată cu slăninuţă şi usturoi, la cuptor, 


cu garnitură de cartofi traşi în unt şi murături asortate

Tort cu cremă de brânză şi fructe, pentru copii şi

Tort de nuci cu glazura ganache de ciocolată neagră pentru adulţi


Dulciuri fel de fel:

Brioşe cu nuci, cu afine şi cireşe

Prăjitura chinezească,

Prăjitura Greta Garbo

cozonac, 



cornuleţe







MENIU PENTRU REVELION


Deşi ne despart mai bine de 6 săptămâni de una dintre cele mai iubite şi aşteptate sărbători din an, Revelionul, noi am început să ne pregătim să-l întîmpănăm cum se cuvine.
Aşa că ne-am gândit la ce bunătăţi vom pune pe masa festivă din seara dintre ani şi iată ce intenţionăm:
Aperitive:
-      LOLLIPOP DE PUI

-     ANDIVE UMPLUTE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI SOMON, ICRE NEGRE ŞI ICRE DE SOMON şi
    - TARTINE CU FILEURI DE ANŞOA PE PAT DE ROŞII

-      CIUPERCUŢE UMPLUTE

-      MOZAIC CU VARZA CHINEZEASCA BEIJING

-      PLATOU TRADIŢIONAL

-      TARTĂ APERITIV

-      PATEU DE CASĂ DIN FICAT DE PUI

-      PASTETA DIN CARNE DE PUI

-      SALATA FLORI DE LILIAC

-      SALATA DE LEGUME CU CARNE DE CRAB

Peşte, pentru ora 12, să trecem uşor de noul an, exact ca peştele prin apă (spune tradiţia bucovineană)
-      RULORI DE PEŞTE CU LEGUME ŞI SOS DE CAPERE

Urmează apoi nelipsitele
-      SĂRMĂLUŢE CU SMÂNTÂNĂ ŞI MĂMĂLIGĂ CALDĂ

-      FRIPTURA LA TAVĂ ÎN SOS DE VIN CU GARNITURĂ ŞI MURĂTURI din cămara noastră

Masa se va încheia cu un delicios
-      TORT  CU TREI FELURI DE CIOCOLATĂ

 şi
-      ŞAMPANIE