MENIU DE REVELION 2012
Anul acesta am avut 19 invitaţi, dintre care 5 copii.
Meniul a fost compus din:
Aperitive:
-Aricişi broască ţestoasă din pateu de ficat,
Broască ţestoasă din pateu de ficat, Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii |
-Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii
-Lollipop de pui,
Lollipop de pui, Pasteta din carne de pui, chec aperitiv, Budinca de ciuperci |
-Salata de legume cu surimi,
-Mozaic cu varza chinezeasca Beijing,
Salata de legume cu surimi |
-Pasteta din carne de pui,
-Budinca de ciuperci,
Mozaic cu varza chinezeasca Beijing, Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră Tartine cu fileuri de anşoa pe pat de roşii |
-Icre negre şi roşii pe pat de paine prajită şi cremă de brânză albastră
Salata flori de liliac |
-Chec aperitiv,
Vedere de ansamblu |
-Platou cu preparate de casă, afumate, din porc şi vânat: tobă, cârnaţi de porc şi de mistreţ, şuncă, muşchiuleţ, chişcă şi caltaboşi
Arici din pateu de ficat |
Cum spune tradiţia bucovineană, la ora 12 s-a servit peşte ( somn umplut cu nuci şi stafide, pe pat de legume) să trecem uşor de noul an, exact ca peştele prin apă
Au urmat sărmăluţele cu smântână şi mămăligă
Pulpă de porc împănată cu slăninuţă şi usturoi, la cuptor,
cu garnitură de cartofi traşi în unt şi murături asortate
cu garnitură de cartofi traşi în unt şi murături asortate
Tort cu cremă de brânză şi fructe, pentru copii şi
Tort de nuci cu glazura ganache de ciocolată neagră pentru adulţi
Dulciuri fel de fel:
Brioşe cu nuci, cu afine şi cireşe
Prăjitura chinezească,
Prăjitura Greta Garbo
cozonac,
cornuleţe
MENIU PENTRU REVELION
Deşi ne despart mai bine de 6 săptămâni de una dintre cele mai iubite şi aşteptate sărbători din an, Revelionul, noi am început să ne pregătim să-l întîmpănăm cum se cuvine.
Aşa că ne-am gândit la ce bunătăţi vom pune pe masa festivă din seara dintre ani şi iată ce intenţionăm:
Aperitive:
- LOLLIPOP DE PUI
- ANDIVE UMPLUTE CU CREMĂ DE BRÂNZĂ ŞI SOMON, ICRE NEGRE ŞI ICRE DE SOMON şi
- TARTINE CU FILEURI DE ANŞOA PE PAT DE ROŞII
- CIUPERCUŢE UMPLUTE
- MOZAIC CU VARZA CHINEZEASCA BEIJING
- PLATOU TRADIŢIONAL
- TARTĂ APERITIV
- PATEU DE CASĂ DIN FICAT DE PUI
- PASTETA DIN CARNE DE PUI
- SALATA FLORI DE LILIAC
- SALATA DE LEGUME CU CARNE DE CRAB
Peşte, pentru ora 12, să trecem uşor de noul an, exact ca peştele prin apă (spune tradiţia bucovineană)
- RULORI DE PEŞTE CU LEGUME ŞI SOS DE CAPERE
Urmează apoi nelipsitele
- SĂRMĂLUŢE CU SMÂNTÂNĂ ŞI MĂMĂLIGĂ CALDĂ
- FRIPTURA LA TAVĂ ÎN SOS DE VIN CU GARNITURĂ ŞI MURĂTURI din cămara noastră
Masa se va încheia cu un delicios
- TORT CU TREI FELURI DE CIOCOLATĂ
şi
- ŞAMPANIE