MORA, CASA NOASTRA

Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

Ati muncit din greu toata saptamana si ati vrea sa va relaxati in mijlocul naturii, departe de tumultul orasului, dar avand confortul de acasa...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Aveti de sarbatorit un eveniment in familie, v-ati adunat un grup de prieteni si vreti sa petreceti intr-un cadru intim...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Ati plecat din tara si va este dor de mancarea traditionala romaneasca, de traditii, de obiceiurile noastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!
Sunteti strain si vreti sa cunoasteti meleaguri, traditii si obiceiuri diferite de ale voastre...?
Prietenii vostri Mona si Radu va invita in casa lor!

joi, 30 septembrie 2010

Prin Sucevita III-turism activ





De la mijlocul lunii noiembrie 2009, Bucovina are trei parcuri de turism activ in natura, în trei zone ale Judeţului Suceava, în care cadrul natural este ideal pentru turism activ şi pentru relaxare în aer liber – Gura Humorului, Suceviţa şi Vatra Dornei. 

Traseele identificate sunt o invitaţie de a părăsi sala de fitness şi de a vă muta activităţile în Parcurile de Turism Activ în Natură – Nature.Fitness.Park® – locul ideal pentru distractie si relaxare, sport si diverse activitati in aer liber.
Nature. Fitness. Park Sucevita cuprinde o retea de 5 trasee de Nordic Walking

 si Mountain Bike 

cu diferite grade de dificultate, cu un sistem clar si modern de semnalizare care indica directia si distanta ramasa de parcurs, in cele doua puncte de plecare - parcarea din fata Manastirii Sucevita 

si intersectia Poiana Marului - sunt instalate doua panouri cu instructiuni privind tipurile de sport ce pot fi practicate pe trasee, cu exercitii recomandate pentru incalzire, cu altitudinea si gradul de dificultate. Va invitam sa va alegeti un circuit, sa va hotarati asupra tipului de miscare, sa retineti numarul traseului si sa va relaxati activ! Enjoy the parks!

 Nordic walking-ul este o miscare derivata din schiul de tura. Ea presupune parcurgerea unor trasee cu ajutorul betelor asemanatoare celor de ski. Din punct de vedere al complexitatii, este al doilea sport dupa inot, solicitand masa muculara intr-un procent ce ajunge la 90%. Miscarea este bazata pe tot ceea ce face corpul in mod natural si poate fi practicata la orice varsta.

Atat bicicletele cat si betele pentru Nordic walking se pot inchiria.
Va recomandam traseul nr. 4. Cabana Drăguşin, care trece chiar prin fata casei noastre:
Este un traseu de Nordic Walking foarte frumos, de dificultate uşor spre mediu, care porneşte din partea de vest a comunei Suceviţa, locul unde este amplasat panoul de plecare fiind numit Poiana Mărului. Traseul de dus coincide cu cel de întoarcere, fiind un drum pietruit, 


destul de bine întreţinut de către Direcţia Silvică. Se pot vedea culmile domoale ale dealurilor, aerul fiind răcorit de un pârâiaş limpede în care poţi avea şansa de a vedea şi păstrăvi. Există mai multe locuri amenajate unde se poate face pauză sau se pot practica exerciţii diverse. 

Spre capătul drumului ne putem bucura de zmeură, fragi, mure, afine sau ciuperci în funcţie de sezon,

 pauză binemeritată înainte de întoarcerea pe traseu spre punctul de plecare.




2 comentarii: